VODITELJI RUŽIĆ, SLUNJSKI, TRETINJAK I VIDOVIĆ, SVE ZA NULA KUNA
Kreću prijave za najbolje online radionice kazališne kritike ovog ljeta
Prijavite se na besplatne radionice kazališne kritike u sklopu ciklusa „Homo theatralis: transformacije“ HDKKT-a. Radionice će voditi kritičari i teatrolozi Igor Ružić, Ivana Slunjski, Igor Tretinjak i Anđela Vidović, a održat će se online između 4. i 15. srpnja
Objavljeno: 28.6.2023. 17:16:25
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Radionica kritike / HDKKT

 

U radioničkome dijelu ciklusa Homo theatralis: transformacije u organizaciji Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa fokus je na promjenama potaknutim suvremenim načinom življenja i utjecajem digitalnih medija, na činjenici da sve manje ljudi posjećuje kazališta, da se sve manje čita, da prostora za kritiku u konzervativnim medijima gotovo nema i drugo.

Radionice u domeni dramskoga kazališta, postdramskog kazališta, suvremenoga plesa te lutkarskog kazališta i kazališta za djecu zamišljene su kao neka vrsta laboratorija, a razmatrat će se i prakticirati potencijalni alati kojima bi kritika mogla pravodobno reagirati na pomake izvedbenih umjetnosti prema procesnosti, razmjeni, dijeljenju praksi, kao i digitalnoj izvedbenosti. Zanimaju nas novi formati, pisani, audio i video prilozi, prilozi za društvene mreže, kojima bi se recepcija izvedbenih umjetnosti mogla približiti ponajprije mlađoj (tehnološkoj) populaciji.

Radionice će voditi kritičari i teatrolozi Igor Ružić, Ivana Slunjski, Igor Tretinjak i Anđela Vidović, a održavat će se putem Zooma od 4. do 15. srpnja 2023. u popodnevnim satima.

Svaka od četiriju radionica trajat će dva do tri dana, a konačni termini ovise o dogovoru grupe ili grupa. Može se sudjelovati u jednoj ili više radionica. Poželjno je da polaznici imaju iskustva u pisanju i/ili kritičkoj analizi predstava.

Prijaviti se možete  na mail hdkkt.critics@gmail.com i ovdje