JAO I POMAGAJ!
Holivudski prvoligaši navalili na Broadway
Svoje debije na brodvejskim daskama ove će sezone imati zvijezde malih i velikih ekrana Jennifer Hudson, Keira Knightley, Clive Owen, George Takei i Bruce Willis
Objavljeno: 24.9.2015. 1:39:49
Izvor: theatermania.com
Autor: Igor Tretinjak
Bruce Willis / outnow.ch

Nakon što smo vam predstavili 11 potencijalnih ovogodišnjih hitova na off-Broadwayu, polijećemo u zvjezdane visine i samo za vas, a uz pomoć portala Theater Mania, biramo pet filmskih i televizijskih zvijezda koje će ove sezone prvi put zakoračiti na brodvejske daske.

1. Jennifer Hudson — "The Color Purple

Slavna glumica i pjevačica na čijim se policama druže Oscar i Grammy, zaključila je da je stigao pravi trenutak za njene prve korake na brodvejskim daskama. Za premijernu predstavu odabrala je "Boju purpura" Pulitzerom nagrađen komad Alice Walker poznat u filmskoj verziji u režiji Stevena Spielberga. Jennifer u predstavi neće tumačiti glavnu ulogu Celie, već lik seksi pjevačice Shug Avery. Iako nije protagonistica, uloga će joj omogućiti da spoji svoje dvije strasti - glumu i pjevanje, potonje u songovima "Push Da Button" i "What About Love?". 

 

2. Keira Knightley — "Thérèse Raquin" 

Nakon što je prošle godine glumila u četiri filma, "Jack Ryan: Shadow Recruit", "Begin Again", "Laggies" i "Igra oponašanja", kojom je uhvatila i nominaciju za Oscar, Keira je ove godine rodila dijete i... odlučila prvi put zaigrati na Broadwayu. Iako će joj nastup u predstavi nastaloj po slavnom Zolinom romanu biti brodvejski prvijenac, Keira je kazališno iskustvo skupljala na West Endu,tako da ne sumnjamo u odličnu rolu. Prije no što pogledamo "Therese Raquin", vratimo se malo u Keirinu filmsku prošlost.  

 

3. Clive Owen — "Old Times"

Prva glumčina u velikih pet, Clive Owen, svoju brodvejsku premijeru imat će u misteriji Harolda Pintera, premijerno izvedenoj 1971. godine. Iako mu je ovo brodvejska premijera, Clive nije stranac kazališnim daskama. Igrao je, baš poput Keire, na West Endu, između ostaloga ulogu Dana u predstavi "Closer" (u filmskoj verziji komada utjelovio je drugi muški lik - Larryja, koji mu je osigurao BAFTA-u i Zlatni globus). 

 

4. George Takei — "Allegiance" 

Nakon što je osvojio male i kompjutorske ekrane, George Takei bacio je oko na Broadway, i to u komadu koji ima posebno mjesto u njegovom srcu - "Allegiance". Mjuzikl je inspiriran epizodom iz Takeijevih mladih dana tijekom Drugog svjetskog rata, kad je od zatvora spašavao članove svoje obitelji, tada nimalo privlačnog japanskog podrijetla. No prije "Allegiance" zavirimo zajedno u "50 nijansi Takeija".

 

5. Bruce Willis — "Misery" 

Slavni Bruce dosad je, pojavljujući se na malim i velikim ekranima, zaradio milijune i milijune dolara, dva Emmyja i Zlatni globus. Zaključivši da nema više što osvojiti pred kamerama, Bruce je odlučio jesen posvetiti osvajanju dasaka koje (kazališni) život znače. Da mu izazov bude veći, pokušat će to napraviti tumačeći lik Paula Sheldona, kojega je u legendu pretočio James Caan u filmskoj verziji romana Stephena Kinga, "Misery". Da se Bruce ne šali, pokazao je odbivši zbog ove uloge glumiti u novom filmu Woodyja Allena. A ovako je to radio Jamees Caan...