KINO "TUŠKANAC", 14. VELJAČE
Cumberbatch kao Hamlet samo još ove nedjelje
U nedjelju 14. veljače u 19 sati u kinu Tuškanac održat će se četvrta i, čini se, posljednja projekcija "Hamleta" sa slavnim Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi
Objavljeno: 9.2.2016. 3:21:21
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Hamlet / Facebook/Kino Tuškanac

U povodu četiristote obljetnice smrti dramskog pisca Williama Shakespearea (1564.-1616.) godina 2016. proglašena je „Shakespeareovom godinom“, što podrazumijeva izvedbe njegovih djela na sve načine i u svim oblicima. Tom slavlju dramske riječi i kazališta pridružilo se i kino „Tuškanac“ u Zagrebu ciklusom projekcija pod nazivom „Kazalište na filmskom platnu“.

Ideja ciklusa jest mjesečno jedna projekcija filmskog uprizorenja kazališne predstave vezane uz Shakespeareov opus. Početak je kazalište „Barbican“ i tragedija „Hamlet“ u režiji Turner Lyndsey sa slavnim Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi.

Zanimanje publike pokazalo je nužnost nekoliko projekcija, pa će tako četvrta i vjerojatno posljednja biti u nedjelju 14. veljače u 19 sati. Posebno ozračje zbivanja, neupitan šarm glavnog glumca koji svojeg kraljevića prikazuje kao bilo kojeg zdvojnog čovjeka prepunog sumnje i u strahu da ne naruši svoju ljudskost, uzbudljiv scenski prostor, iznenađujuća glazba i začuđujući svjetlosni učinci – sve to je vrlo vjerojatno doprinijelo takvoj navali čak i onih, koji ne odlaze redovito u kazalište.

Po programu slijedi u nedjelju 21. veljače u 19 sati u kinu „Tuškanac“ u produkciji Branagh Theatre Company  „Zimska priča“ u režiji Roba Ashforda i Kenetha Branagha. Do ljetne stanke vidjet ćemo predstave iz Shakespeare's Globe i to 20. ožujka „Mletačkog trgovca“, 17. travnja „Mjera za mjeru“ i 22. svibnja „Richard II.“.