"TKO JE UBIO PAŠTETICU?"
Silvija Šesto na otvaranju sezone Male scene
Prva ovosezonska premijera u Maloj sceni, "Tko je ubio Pašteticu?" nastala po romanu omiljene autorice tog kazališta Silvije Šesto, održat će se 10. rujna
Objavljeno: 2.9.2015. 8:52:38
Izvor: mala-scena.hr
Autor: Kritikaz.com
Tko je ubio pašteticu? / Ana Šesto

"Tko je ubio Pašteticu?" popularna je radijska emisija za djecu koju vode jednako popularne Martina i Barbara. Kako se nije lako nositi sa slavom, posebice u nježnim godinama u kojima se nalaze Martina i Barbara, tako pod utjecajem okoline, roditelja i koječega još dolazi do pucanja njihovog prijateljstva. U jednoj od emisija Martina i Barbara se otvoreno sukobe, proširivši sukob na roditelje, a kao žrtva pada urednica emisije Marina, proglašena dežurnim krivcem. Stavljena pred zid, Marina izvlači asa iz rukava, odnosno novog voditelja Lucijana...

Roman Silvije Šesto dramatizirala je i režirala Ana Prolić, scenografkinja je Petra Held, kostimografkinja Hana Letica i koreografkinja Tamara Savićević. Glazbu potpisuje Damir Šimunović, a oblikovanje svjetla Željka Fabijanić Šaravanja.

Glumačku ekipu predstve namijenjene djeci od devet godina čine gošća iz Kazališta lutaka Zadar Paola Slavica, potom Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović.

Ovo je, inače, peta predstava nastala po romanima Silvije Šesto. Prije nje Mala scena je postavila hit predstavu "Bum Tomica", potom "Debela", "Vanda" i "Ružičasta sanjarica".