ZAVRŠIO 12. VIRKAS
10.3.2016. 6:24:39h
Dobar festivalski posao i odličan "Kralj Ubu"
Na ovogodišnjem VIRKAS-u sudjelovala su kazališta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Mađarske, te se VIRKAS ovim dvanaestim izdanje, profilirao kao značajni regionalni festival
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Dobar, loš i krakati" - najslađa predstava festivala po glasovima publike / kazalistevirovitica.hr

Završili su dvanaesti Virovitički kazališni susreti, VIRKAS 2016. Više od osam tisuća gledatelja pogledalo je 34 predstave, oko tisuću njih uživalo je u četiri koncerta, a svi zainteresirani sudjelovali su na dvije prezentacije NETA programa u Zagrebu, u Kazališnom epicentru i u predvorju virovitičkog kazališta. Upravo posljednji vikend VIRKAS-a bio je posvećen predstavama iz NETA programa, europske mreže kazališta i kazališnih festivala koja trenutačno okuplja 68 članica iz dvadesetak europskih zemalja. Od svibnja mjeseca pridružit  će im se i Kazalište Virovitica zajedno s VIRKAS-om. Naime, na predstojećem festivalu u crnogorskom Cetinju predstavit će se, također u sklopu NETA programa, virovitičko kazalište sa svojom novom predstavom „Kralj Ubu“ u režiji slovenskog redatelja Same M. Streleca.

Gledatelji su kao i svake do sada, i ove godine birali najslađu predstavu festivala. Najviše svojih glasova dali su baletnom mjuziklu divljega zapada „Dobar, loš i krakati“ u izvedbi Hrvatskog kazališta iz Pečuha. Na drugo mjesto je zasjela drama „U agonijiPutujućeg kazališta i Scene Ribnjak, dok su se na trećem mjestu, sa samo desetinom boda manje našli Karlovački Pelivani, GK Zorin dom iz Karlovca s predstavom "Karlstadt Kunst Cabaret".

Sudjelovala su kazališta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Bugarske i Mađarske, te se VIRKAS ovim dvanaestim izdanjem profilirao kao značajni regionalni festival. Organizatori za sljedeću godinu najavljuju još bogatiji i raznovrsniji program pa je to dobra preporuka da rezervirate sljedeću veljaču u osobnom planeru i dođete u Viroviticu, na trinaesti VIRKAS.

U nastavku pogledajte četvrti dio VIRKAS-ovih kronika:

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved