POGON JEDINSTVO, NEDJELJA, 17H
Samo na Klikeru - vizualno-plesna predstava za kikiće 'Črčke'
U nedjelju u 17 sati u Pogonu Jedinstvo na rasporedu je još jedan mali izvedbeni biser u sklopu programa Kliker festivala - hrvatska premijera vizualno-plesne kazališne predstave za najmanje 'Črčke'
Objavljeno: 15.4.2016. 10:48:49
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
a /

Predstava "Črčke" zaigrana je i poetična vizualna plesno-kazališna predstava za bebe i djecu od šest mjeseci do šest godina starosti. Studija je to o načinu na koji djeca doživljavaju sama sebe i vlastito tijelo tijekom različitih stupnjeva odrastanja i razvoja. Predstava se vizualno temelji na originalnim crtežima na kojima su djeca crtala sama sebe, odnosno autoportretima tijekom prvih šest godina svojeg života. Priča je to o samospoznaji i oda ljudskom tijelu i njegovim beskonačnim mogućnostima – za inspiraciju i divljenje.

Predstava gostuje u sklopu Kliker festivala. Nastala je u koprodukciji umjetničke organizacije VRUM i nezavisne umjetničke skupine AEIOU. Autorstvo i koncept potpisuju Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše i Sanja Tropp Frühwald. Režiju i koreografiju potpisuju Katja Kähkönen i SanjaTropp Frühwald, a izvode Barbara Kanc i Tina Valentan. Ulaz na predstavu je besplatan!