"KOLTOVI GENERALA PATTONA" OD 16. 12. U KNAP-U
Satira o besmislu podjela, netrpeljivosti i mržnje
Prva ovosezonska premijera u KNAP-u, 'Koltovi generala Pattona', Nine Škrabe, satira je o besmislu i ludilu koji zbog radikalne podijeljenosti, neshvatljive netolerancije, netrpeljivosti i neopravdane mržnje vladaju u našem društvu
Objavljeno: 8.12.2016. 4:08:12
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Koltovi generala Pattona" / Vendi Vernić

Naši ili njihovi, crni ili bijeli, lijevi ili desni, bogati ili siromašni, domaći ili dotepenci? Kako su tajanstveni koltovi slavnog generala Pattona iz Drugog svjetskog rata optočeni u bjelokosti dospjeli na daske KNAP-a u zagrebačku Peščenicu i je li njihov pucanj u ekstremno podijeljeno hrvatsko društvo bio u prazno, otkriva nova predstava „Koltovi generala Pattona“, prema tekstu popularnog hrvatskog komediografa Nine Škrabea i u režiji Georgija Para, čija je svečana premijera zakazana za 16. prosinca u osam sati.

Dva umirovljena generala, novinarka žutog tiska, bivša balerina, modni stilist na cijeni, urednica vjerskog radijskog programa, ljevičarska aktivistica, lokalni tajkun, operna diva, vrhunski nogometni treneri, vrtićka teta, samo su neki od istaknutih pripadnika hrvatskog društva i raznolikih karaktera, u koje se u burlesknom omnibusu s četiri priče virtuozno transformira glumački kvartet - Ana Marija Percaić, Sunčana Zelenika, Tomislav Martić i Mladen Vasary, netom ovjenčan na Nagradama hrvatskog glumišta za najbolju sporednu mušku ulogu u predstavi „Malo morgen“ kazališta KNAP, također u režiji Georgija Para

Prema provjerenom receptu 'smijeh je lijek' 90-minutna satira na hrvatski način, donosi niz vibrantnih zapleta i neočekivanih raspleta, i kritički i imaginativno, o besmislu i ludilu koji zbog radikalne podijeljenosti, neshvatljive netolerancije, netrpeljivosti i neopravdane mržnje vladaju u našem društvu, dok iza ugla vrebaju napeti koltovi, spremni, da kao posljednji znak za uzbunu, opale?

Nakon svečane premijere na rasporedu je još jedna izvedba, dan poslije 17. prosinca s početkom u 20 sati, a sljedeće se očekuju tijekom druge polovice siječnja.

Ulaznice za novu predstavu „Koltovi generala Pattona“ mogu se rezervirati na broj telefona 01/2303-122 ili u radno vrijeme blagajne kazališta.