NOVI PROJEKT IRME OMERZO U SC-U, 24.3.
Ljepota plesa je u... Razlikovanjima
U petak, 24. ožujka u 20 sati održat će se u Predvorju kina SC premijera plesne predstave 'Razlikovanja', autorice i koreografkinje Irme Omerzo
Objavljeno: 24.3.2017. 3:44:02
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Razlikovanja" / Jasenko Rasol

Irma Omerzo, osnivačica umjetničke organizacije MARMOT i autorica mnogobrojnih plesnih predstava, u svojem najnovijem projektu izmješta ples iz kazališnoga konteksta u prostor koji nudi njegovo drugačije tretiranje i poimanje.

Plesni esej o hrpama, poslagivanju i pozicioniranju na scenu donose četiri afirmirane plesne izvođačice: Lana Hosni, Josipa Štulić, Danijela Vukadinović i Mia Zalukar. One su umjetničko iskustvo stjecale na domaćem i inozemnom plesnom terenu.

"Ljepota plesa je u tome što uobičajene obrasce kretanja ljudskoga tijela pretvara u apstrakciju, što jednostavnost i limitiranost pretvara u bogatstvo mogućnosti, što nudi različite interpretacije značenja, što na podsvjesnoj razini organski komunicira s gledateljem, što proizvodi stanja u koja je moguće uroniti, što stvara fokus, posvećenost, svjesnost i odmak, što omogućuje prepoznatljivost i anonimnost, što nas drži na distanci kako bismo bolje otvorili svoja osjetila", pojasnila je autorica Irma Omerzo.

Reprizne izvedbe predstave "Razlikovanja" bit će 25. ožujka, 3. i 5. travnja u 20 sati