KNAP, 15. RUJNA, 19 SATI
Superjunaci stižu uvesti red u Zagreb!
Nakon što su uveli red u Čakovcu, 15. rujna u 19 sati Superjunaci će zavladati KNAP-om, Peščenicom i Zagrebom
Objavljeno: 11.9.2017. 2:26:34
Izvor: kritikaz.com
Autor: Igor Tretinjak
"Superjunaci" / Promo - KD Pinklec

Ne brinite, Superjunaci nisu tek neki novi Marvelovi junaci, već puno više od toga. Riječ je o junačinama nove predstave Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, koji će samo za vas i nas u petak u 19 sati uvesti red u Kazalištu na Peščenici, dragom KNAP-u.

Redateljica predstave omiljena nam je argentinska redateljska revolucionarka Renata Carola Gatica koja je samo za ovu predstavu iz rodne grude iščupala cijelu malu kreativnu četu. Rakhal Herrero idejni je autor predstave i glazbe, koreografiju s njim potpisuje Damian Cortes Alberti (koji nas je s Renatom oduševio u "Durici"), dok je asistentica autorske ekipe Laura Aguerreberry.

Igraju Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Maja Kovač, Mario Jakšić, Bruno Kontrec i Jurica Marčec, a pripovjedač u off-u je Dean Krivačić.

Posebnost predstave, kako stoji u najavi, koreografirane su borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije. Cijela priča parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno prate, stvarajući vrlo tanku granicu između igre i stvarnosti, borbe i plesa, s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote.

Dok u predstavi pokušavaju spasiti svijet od bande Zlih, Teatar Poco Loco i KD Pinklec u slobodno vrijeme dubinski promišljaju o kazalištu za djecu i mlade, iz predstave u predstavu otkrivajući nove izvedbene i tematske putove, iz prikrajka (financijskog i geografskog) bogateći hrvatski kazališni prostor. Hoće li uspjeti uvesti red u Zagrebu i pomaknuti još koju granicu u hrvatskom kazalištu za djecu i mlade pogledajte u predstavi i pročitajte u kritici koja stiže odmah poslije nje.