NEMA VIŠE NERVOZE
29.9.2015. 0:33:20h
Kazalište u gepeku - najbolji lijek za prometne čepove
Mini teatar iz Ljubljane pokrenuo je prije nekoliko tjedana vrlo zanimljiv projekt - lutkarsku zabavu za ljude koji su zapeli u prometnoj gužvi
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Kazalište u gepeku / YouTube Screenshot

U današnje vrijeme oskudice svih vrsta, ljudi su prestali juriti u zagrljaj umjetnosti te je ona primorana prići njima. Mini teatar iz Ljubljane toga je itekako svjestan te je osmislio izuzetno zanimljiv projekt - "The Trunk Teatar", ili po naški Teatar u gepeku, odnosno prtljažniku.

Ideja teatra je ponuditi malo zabave i umjetnosti onima kojima do toga nije nimalo - nervoznim vozačima koji su zapeli u prometnim čepovima.

Da nije riječ tek o marketinškom triku, već ozbiljnom projektu, pokazuje činjenica da je za potrebe Teatra u gepeku napravljena scena prilagođena gepeku automobila, predstave su skraćene, a glumci obučeni da se uklope u njegovu unutrašnjost.

Na programu tog (zbog gužve) sporo pokretnog teatra za sad su light verzije lutkarskih predstava "Princeza i žabac" i legendarne "Pekare Mišmaš".

"Kazališta moraju biti inovativna da bi privukla i zadržala svoju publiku i svaki ravnatelj kazališta u svijetu zna koliko je to težak posao. Zbog toga sam zadovoljan štto smo pokazali zabavnu moć kazališta na inovativan način i dokazali da dobre stvari zaista dolaze u malim pakiranjima", rekao je Robert Waltl, suosnivač Mini teatra s Ivicom Buljanom, a prenio Media-Marketing

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved