PREMIJERA U GKL SPLIT
Stiže nam neodoljivi čupavac Mačkodlak
Već druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, „Moj prijatelj Mačkodlak“, bit će izvedena u srijedu 7. listopada u 19.00 sati
Objavljeno: 5.10.2015. 5:11:48
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Moj prijatelj Mačkodlak / gkl-split.hr

Predstava "Moj prijatelj Mačkodlak" nastala je prema tekstu Olje Savičević Ivančević, nagrađenom trećom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst „Mali Marulić“ 2014. godine.

Priču o djevojčici Jelici koja kreće u bolnicu u posjet mami, a društvo joj pravi neobičan, čupavi prijatelj za kojeg nitko ne zna tko je ni odakle dolazi, na scenu GKL-a postavio je redatelj Ivan Plazibat.

Suradnik za scenski pokret je Damir Klemenić, scenografiju potpisuje Ozren Bakotić, a kostimografiju Petra Dančević. Olja Savičević Ivančević je ujedno i autorica songova koje je uglazbila Tamara Obrovac. U predstavi igraju Lara Živolić, Tvrtko Štajcer, Sanja Vidan, Milana Buzolić- Vučica, Andrea Majica, Petra Kovačić, Petar Konkoj, Franjo Đaković, Alin Antunović, Ivan Baranović/Ivan Medić i Ivica Beatović.

Nakon premijere, predstava "Moj prijatelj Mačkodlak" igra u petak 9. listopada u 18.00 sati. Više o ulaznicama i predstavi potražite ovdje, a u nastavku pogledajte video najavu predstave.